Het team van adviseurs

Ons team bestaat uit specialisten op uiteenlopende vakgebieden. We vullen elkaar aan en samen bestrijken we een groot kennisgebied. Maak gebruik van onze kennis en ervaring.

Bert van de BospoortAmbassadeur energiebesparing
Als vrijwilliger zet ik me graag in om in bestaande woningen met kleine ingrepen voor een mooie besparing te zorgen. Een voorbeeld? Ik kan een cv-installatie opnieuw inregelen en zo zorgen voor een goede warmtebalans en dat bespaart gas. Bijkomend voordeel is dat het comfort ook omhooggaat. Want als de temperatuur in ruimtes ongeveer gelijk is, ervaar je geen tocht.
Ik kijk altijd wat er mogelijk is voor weinig geld. En ik ga pas weg als het voor elkaar is. Dat levert blije gezichten op en daar doe ik het voor. Met simpele oplossingen is het al mogelijk om energie (en dus geld) te besparen. Als ik zie dat ingrijpender maatregelen misschien zinvol kunnen zijn, verwijs ik de mensen door.
Mijn werkgebied is Ede want ik kom graag op de fiets. En dat maakt het ook makkelijk om nog een keer terug te komen als er nog iets geregeld moet worden.
Gerrit Jan Bunt

Bunt Engineering

buntengineering.nl

Energieadviseur
Techniek is mijn passie, zowel de elektrotechniek als de werktuigbouwkunde. Omdat ik vind dat we op een goede en verstandige manier met hulpbronnen om moeten gaan, zet ik me in voor energiezuinig verwarmen, koelen en verlichten van woningen. Als gecertificeerd energieadviseur (EPA) kan ik energielabels maken. Ik doe dat vooral voor mensen die een verbeterplan voor hun woning willen, zoveel mogelijk in de regio Veenendaal. Daarbij maak ik inzichtelijk welke maatregelen of installaties passend zijn voor de woning. Kan het installatietechnisch? En kan het bouwkundig ook? En is het de beste stap? Want veel mensen denken als eerste aan zonnepanelen maar het is belangrijker dat we het huis eerste van een warme jas voorzien en de rits ook sluiten. De mogelijkheden zet ik graag op een rijtje waarbij ik soms complexe techniek met plezier ‘vertaal’ voor mensen. En omdat ik in mijn eigen woning ook diverse maatregelen heb getroffen, kan ik ook vanuit de praktijk meepraten.
Jan Doornhein

Bokee Woninginspecties

bokee.nl

Energieadviseur en energieambassadeur
Ik werk als bouwkundig adviseur. Mijn bouwkundige kennis heb ik aangevuld met kennis over energie besparen en technische installaties zoals bijvoorbeeld de warmtepomp. Daardoor ben ik nu zeer breed georiënteerd en daar geniet ik van. Naast de bouwkundige keuringen verzorg ik ook duurzaamheidsadviezen voor woningen in de omgeving Veenendaal, Barneveld, Ede en Rhenen.
Bij het Trefpunt in Veenendaal ben ik energieambassadeur. Ik vind het mooi om mensen te helpen bij energiebesparing in hun woning. En mee te denken over bijvoorbeeld de mogelijkheid om van het gas af te gaan. Welke maatregel levert de grootste besparing op? Welke mogelijkheden zijn er nog meer? En wie kan het uitvoeren? Ik ken veel goede installateurs in de buurt om mensen verder te helpen. Het is altijd maatwerk en natuurlijk kijk ik ook naar het beschikbare budget. Met als doel om er het beste uit te halen. Energie besparen, minder uitstoot en een lagere energierekening.
Henk Eilander

Eilander Duurzaam Advies (EDuA)

eilanderduurzaamadvies.nl

Energieadviseur
Duurzaamheid.. daar voel ik me als persoon ook verantwoordelijk voor. En ik vind het fijn als ik er een klein steentje aan bij kan dragen door mensen op het spoor te zetten om de juiste keuzes te maken. Het boeit me om mensen te informeren en inspireren om energie te besparen maar het is ook een must. Net als bewuste keuzes bij het gebruik van grondstoffen.
Mijn bouwkundige en technische achtergrond, mijn docentschap en mijn inmiddels jarenlange ervaring als energieadviseur helpen daarbij. Kennis delen, energieambassadeurs trainen, meedenken en helpen bij wijkaanpakken om de juiste mensen te bereiken. Dat doe ik allemaal graag. Zeker nu voor heel veel mensen de energiekosten hoog oplopen.
Ik spreek graag over no-regret maatrelen, de maatregelen waar je geen spijt van krijgt. Isolatie van de woning staat met stip op 1. Want daarmee beperk je de energievraag en dat is de eerste winst!
Martijn Geurts

Geurts Advies

gaduurzaamwonen.nl

Energieadviseur
Vanuit de elektrotechniek en installatietechniek ben ik in de verduurzaming terechtgekomen. Vanaf 2010 begon dat met projecten energieneutraal te maken om uitstoot van CO2 te verminderen. Ik ben blij dat er steeds meer aandacht voor komt want met techniek kan je echt verduurzamen. En dat is nodig, want zoals het nu gaat qua uitstoot, gaat het niet goed. Als zelfstandig adviseur help ik particulieren en bedrijven om uit te zoeken welke mogelijkheden er zijn om energie te besparen of zelfs energieneutraal te worden door onder andere inzet van techniek. Dat kan van alles zijn, van een slimme thermostaat tot heel gericht verwarmen van een woning of bedrijfspand. Mijn werkgebied voor particulieren ligt zo’n 20-25 km rondom Rhenen. Daarnaast werk ik als (hoofd)docent installatietechniek en duurzaamheid bij een aantal vakorganisaties. Door mijn kennis over te dragen, hoop ik een goede bijdrage aan onze maatschappij te leveren.
Theo van der Hek

Theo van der Hek Adviseur Duurzaam Wonen

Energieadviseur
Luisteren, meedenken en dan adviseren; dat is mijn motto. Sinds mijn omscholing tot EPA adviseur ben ik graag in gesprek met bewoners over energiebesparingsmaatregelen. Eerst laat ik hen aan het woord, daarna denk ik mee in de oplossing. Het gaat erom om de juiste stappen te zetten en maatregelen of veranderingen in het huis in de goede volgorde te doen. Ik heb een bouwkundige achtergrond en had een klussenbedrijf en ik weet veel over isoleren. Stel dat iemand denkt aan een warmtepomp, dan is het goed om te bekijken of het huis voldoende geïsoleerd is. Isolatie kan een betere eerste stap zijn. Zo bekijk ik per situatie welke maatregelen het beste passen. Het is altijd een advies op maat met als doel dat mensen achteraf geen spijt krijgen van de genomen maatregelen. Na mijn advies, kan ik mensen ook in contact brengen met betrouwbare en lokale ondernemers die voor de uitvoering kunnen zorgen.
Alex van de Klift

Zero Energy Solutions

zesolutions.nl

Energie- en isolatieadviseur
Isoleren, dat is wat mij betreft altijd de eerste stap. Want zo beperk je de energievraag, verlaag je de lasten en verhoog je het comfort. Dus als spouwmuur, vloer, dak en glas een goede isolatiewaarde hebben, komt stap twee: installaties aanleggen voor duurzame energie zoals zonnepanelen en (hybride)warmtepomp.
Ik werk al vele jaren als zelfstandig energie adviseur (EPA) met veel expertise op het gebied van isolatie. Regio Foodvalley is mijn werkgebied. Ik maak er energiescans en geef energie- en isolatieadvies. Als ik een energieadvies verzorg, ben ik ook het aanspreekpunt voor de uitvoering. Per maatregel zoek ik een passende aanbieder in mijn netwerk van uitvoerende bedrijven die al jaren goed werk leveren. Zo hebben opdrachtgevers één aanspreekpunt van advies tot oplevering. En ik kan op deze manier echt onafhankelijk advies geven omdat ik niet verbonden ben aan een bepaald product. Mijn doel: Energie besparen en klanten ontzorgen!
Peter Plooij

Bedrijfspand Energielabel

bedrijfspand-energielabel.nl

Energieadviseur
In mijn werk als energieadviseur breng ik advies uit aan bedrijven en particulieren. De laatste groep vooral in de buurt van Ede en Veenendaal want dat is logisch qua reizen. Vanaf 2015 ben ik daar intensief mee bezig en heb ik ook de benodigde certificaten behaald (EP-U/D). Als vervolg op de vaststelling van het energielabel, kan ik ook een verbeteradvies uitbrengen inclusief richtprijzen en terugverdientijd. Voor de uitvoering verwijs ik dan naar andere lokale ondernemers. Mijn achtergrond is technische natuurkunde. De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met installatietechniek en ook theoretische kennis verzameld over warmtepompen, zonnepanelen en andere installaties. Dat maakt dat ik zowel het installatietechnische als bouwkundige deel goed in beeld heb. Duurzaamheid heeft mij altijd geïnteresseerd. Ik ben altijd aan het kijken hoe je energie kunt besparen. En op deze manier benut ik mijn technische kennis en inzicht voor een goede zaak.
Teun van Roekel

Platform Energie

platformenergie.nl

Energieadviseur
De kwartiermakers rol voor het Energieloket past mij als een jas. Toen de loketten in 2015 door het ministerie en de VNG werden bedacht, was ik daar al bij betrokken. Veel gemeenten kozen voor een digitaal loket maar ik dacht voor regio Foodvalley mee over een mix van digitaal en persoonlijk. Met de energiecaravan komen we laagdrempelig in contact met de mensen die vragen hebben over de verduurzaming van hun huis. De adviseurs die in het werkgebied wonen, hebben ook een groot netwerk van bedrijven die de adviezen van papier naar praktijk brengen. Zo kunnen we met elkaar stappen zetten op de weg naar duurzame woningen. Mijn belangstelling voor dit thema ontstond al tijdens mijn HTS-opleiding en in mijn werk werd het al snel mijn specialisme. Vele trainingen en verdieping in duurzaamheidsconcepten zorgen voor een brede kennis. Mijn grootste kracht is denk ik wel het verbinden: Mensen bij elkaar brengen om van probleem naar oplossing te gaan.
Maarten Versteeg

Maarten T Versteeg-Energielabel

maartenTversteeg.nl

Energieadviseur
In de buurt, goede kwaliteit, persoonlijk contact en in oplossingen denken. Dat is kort samengevat waar ik voor sta. Als energieadviseur ben ik gecertificeerd (EPA) om een energielabel aan een woning toe te kennen. Daarnaast sta ik klaar voor iedereen in de buurt van Veenendaal die advies wil over energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij probeer ik me zo goed mogelijk te verplaatsen in de vragensteller en leg ik zonder al te veel technische taal uit welke opties er zijn. In dit werk komt voor mij alles bij elkaar. Mijn persoonlijke idealen voor duurzaamheid en mijn achtergrond in zonnepanelen, de makelaardij en communicatie. Al deze kennis en ervaring kan ik nu gebruiken om te helpen om onze voetafdruk zo klein mogelijk te houden door huizen te vergroenen. Ik kom graag op de fiets langs voor een open en eerlijk advies en geef ook aan welke kwalitatief goede bedrijven voor de uitvoering kunnen zorgen. Want ook bij duurzaamheidsmaatregelen geldt: kies niet alleen op prijs maar kies het best mogelijke.